Enkel administration med sitebuilder

Ska du sätta upp en hemsida för ditt företag, föreningen, en organisation eller en privat hemsida så är det smart att använda ett webbhotell som kan erbjuda dig en sitebuilder. En sitebuilder är ett verktyg som gör att du enkelt kan skapa sidor att publicera på nätet men också uppdatera befintliga sidor, utan att du behöver någon kunskap i kodning. Det gör att vem som helst kan administrera företagets hemsida så att den alltid är uppdaterad.

Det finns olika program som du kan använda dig av hos webbhotellen men också sitebuilders som du kan installera direkt på din webbplats och på sätt kunna administrera din hemsida även om du inte använder dig av ett webbhotell. En hel del sitebuilders är gratis medan det också finns en del sitebuilder som är kommersiella och kan kosta allt från 10 000 upp till 100 000 tals kronor. De senare används av företag som vill ha full kontroll på sin hemsida och som kanske också har många avdelningar och mycket personal som uppdaterar hemsidan.

Så fungerar en sitebuilder

En sitebuilder är en programvara som installeras på en server. Med en sitebuilder så kan du bygga upp en hemsida från början, utan att kunna något om kod. En sitebuilder hanterar normalt designen på sidan och den grafiska profilen som bland annat typsnitt och färger. Med en sitebuilder så skriver du bara in den text som du vill publicera på din hemsida så sköter programmet om den formatering som behövs så att sidan på nätet visas exakt så som du vill ha den. Du kan genom en sitebuilder även lägga in bilder, länkar och mycket annat, som annars hade krävt extra programvaror och en del kodningskunskaper för att läggas in. Med en sitebuilder så får du också kontroll över hemsidans struktur och även behörigheten till sidan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *